Smart home/domotica

Bent u op zoek naar een expert op het gebied van domotica installatie en plaatsing? Dan bent u bij Icenet IT aan het juiste adres. Wij zijn gespecialiseerd in het installeren van smart home & domotica-systemen, zodanig ontworpen dat het volledig aansluit bij uw behoeften en wensen. Wij wensen iedereen een slimmer en geautomatiseerd huishouden toe. Uit ervaring weten we dat een gedeeltelijk of volledig geautomatiseerd huis het leven van onze klanten volledig kan veranderen. Bent u al klaar voor een Huis van de Toekomst?

Wat is domotica?
Domotica is de verzamelnaam voor smart home producten. Maar wat zijn smart home producten dan precies? Smart Home producten zijn zogenaamde slimme apparaten voor thuis. Voorbeelden van smart home producten zijn beveiligingscamera’s, bewegingssensoren, video deurbellen, temperatuurregelaars, verlichting, zonwering, rolluiken en vele meer. Deze apparaten worden ‘slim’ genoemd, omdat ze meer mogelijkheden hebben dan de reguliere en traditionele versies. Ze kunnen met elkaar worden verbonden, zodat ze vanaf één enkel apparaat of paneel kunnen worden bediend – in de meeste gevallen via een applicatie op een smartphone of tablet. Het is tevens mogelijk om de functionaliteiten van de verschillende apparaten te automatiseren. Dit is niet alleen zeer handig, maar het bespaart ook nog eens ontzettend veel tijd en moeite.

Waarom kiezen voor een domoticasysteem?
Domotica zorgt voor meer comfort in huis en biedt u daarnaast de mogelijkheid om uw impact op het milieu te verminderen. Over het algemeen zorgt een domoticasysteem voor een vermindering van uw energieverbruik, wat natuurlijk weer zorgt voor lagere energiekosten.
Ook veiligheid is een belangrijk kenmerk waarom men kiest voor domotica. Veel smart home producten hebben namelijk te maken met veiligheid – denk bijvoorbeeld maar eens aan beveiligingssystemen en bewegingssensoren. Consumenten kopen deze apparaten omdat ze hun huis veiliger willen maken. Geautomatiseerde verlichting zorgt ervoor dat inbrekers minder snel hun slag zullen slaan en bewegingssensoren zijn ook erg handig als u zelf ’s avonds laat thuis komt.

Domotica / Smart Home plaatsen en installeren bij u thuis
Voorheen zag je domoticasystemen voornamelijk in luxe villa’s, kantoorpanden, overheidsgebouwen en vooruitstrevende bedrijven. Die tijd is voorbij. Waar dit voorheen een zeer grote investering was, is dit door de geavanceerde technologie op het gebied van internet en draadloze verbindingen tegenwoordig voor ieder huishouden mogelijk – tegen zeer betaalbare tarieven.
Wij hebben ruime ervaring op het gebied van plaatsen en installeren van uw domoticasysteem en helpen u graag op weg met deskundig advies. Neem vrijblijvend contact met ons op.